Gewoon beginnen

Een toegankelijke rapportage over circulariteit

We werkten aan:

  • strategie
  • content
  • design

Gewoon beginnen.

Dat is de titel van de eindrapportage Transitieprogramma stedelijke grondstoffen 2016-2018 die Sold. samen met Aldus bouwinnovatie in opdracht van de gemeente Almere heeft gerealiseerd.

Een sprankelend rapport

in content en design

De eindrapportage beschrijft wat er in Almere in twee jaar tijd in het kader van het transitieprogramma tot stand is gebracht. De programmamanager wilde geen doorsnee rapportage, maar een sprankelend rapport. Sold. heeft vervolgens voorgesteld om de need to know en feitelijke informatie te scheiden van de nice to know informatie.

Het eerste onderdeel wordt op een overzichtelijke manier opgediend en de teksten hebben een wat zakelijke tone of voice. Het stedelijke programma heeft vijf concrete ‘producten’ opgeleverd.

Elk product heeft z’n eigen hoofdstuk. En elk deel sluiten we af met een interview met iemand die op de een of andere manier bij de totstandkoming van dat product betrokken is geweest (nice to know).

Inspirerende verhalen

De interviews vormen zo de stepping stones in de eindrapportage en ondersteunen of verduidelijken soms ook op een aantrekkelijke wijze de feitelijke informatieve tekst. Zo is bijvoorbeeld de oudsterrenchef Pascal Jalhay nauw betrokken bij de ontwikkeling van amusebakjes die van waterplanten zijn gemaakt. In het interview zegt hij dat zijn betrokkenheid bij duurzaamheid samenhangt met zijn kijk op de wereld:

We moeten er zuinig op zijn

"Als kok ben ik super enthousiast over mijn vak, alleen wat als er over twintig jaar geen vak meer is omdat we alles verkwanseld hebben? Je moet heel bewust met je grondstoffen omgaan.”

Sterrenchef Pascal Jalhay

‘Met heldere graphics’

Een programma als dat van stedelijke grondstoffen brengt veel cijfermateriaal met zich mee. Om de cijfers op een heldere en aantrekkelijke manier te presenteren hebben we hier graphics van gemaakt. Deze manier van aanpak zorgt ervoor dat de informatie heel snel kan worden overgebracht.

Nieuwsgierig

Benieuwd naar wat Sold. voor uw rapport, jaarverslag of notitie kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

 

‘En in een kleine oplage gedrukt’

Het rapport heeft de gemeente Almere online gezet. Tevens is de eindrapportage in een kleine oplage gedrukt. Sailliant detail: het boek is gedrukt op het papier dat (van vezels van waterplanten) een van de resultaten van het programma Stedelijke Grondstoffen is geweest.

Sorry, maar je browser is dusdanig verouderd dat deze website waarschijnlijk niet goed wordt weergegeven. Probeer een nieuwere versie van je huidige browser of een andere browser te installeren