Voor de troepen uit

Een boek met energie

We werkten aan:

  • strategie
  • content

In de periode 2010-2016 heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken de Energiesprong gewerkt om het verduurzamen van woningen, kantoren, scholen en zorgvastgoed op gang te brengen.

Het programma eindigde en in 2017 is Ouwerkerk Tekst & Advies gevraagd om de zes jaar Energiesprong op te tekenen.

Een bijzonder leesboek

‘Voor de troepen uit’ bevat ‘het verhaal’ van ambitie tot resultaat en van anekdote tot de mensen die Energiesprong maakten wat het was. Het boekje neem de lezer mee in het verhaal van de Energiesprong. Dat is enerzijds gedaan door heel inhoudelijk in te gaan op de achtergronden en doelstellingen van Energiesprong en de wijze waarop het team een beweging in gang heeft gezet.

Anderzijds is het inhoudelijke deel telkens gelardeerd met interviews. In deze interviews geven Energieteamleden en andere betrokkenen aan hoe zij Energiesprong ervaren hebben.

Anderen over Energiesprong

Zo hebben we een groot aantal betrokkenen vragen voorgelegd over wat Energiesprong voor hen als persoon heeft betekend en wat de impact ervan is geweest. De antwoorden zijn in kleine tekstblokjes weergegeven. Op deze wijze zijn er in het boekje tal van inspirerende stepping stones ontstaan.

Ook kritisch

‘Voor de troepen uit’ geeft een goed beeld van hoe de energietransitie vanuit de kinderschoenen tot enige wasdom is gebracht. Tegelijkertijd worden er door de gesprekspartners ook kritische kanttekeningen geplaatst. Op de vraag wat Energiesprong beter had kunnen doen zegt toenmalig voorzitter van Aedes, Marc Calon: “Ze zijn soms eigenwijs geweest. Dat is de ziekte van de voorloper. Het is echter net als in het wielrennen: dan ben je los en valt het peloton stil.”

Boekje zelf lezen? Klik hier: 'Voor de troepen uit'

Sorry, maar je browser is dusdanig verouderd dat deze website waarschijnlijk niet goed wordt weergegeven. Probeer een nieuwere versie van je huidige browser of een andere browser te installeren