Ons bureau

Ouwerkerk Tekst & Advies is een fullservice communicatiebureau.

Tekstschrijven · Media · Communicatie

Als het om de inhoud gaat.

Wij verzorgen de teksten voor uw project en creëren complete uitgaves in de vorm van fraai vormgegeven boeken, brochures, websites en meer.

Wij werken nauw samen met uitstekende vormgevers en websitebouwers, die uw wensen vertalen naar een bijzonder eindproduct. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij al uw communicatievraagstukken. Zowel voor uw interne als externe communicatie-uitingen kunt u bij ons terecht.

Onze aanpak

I.

Tekstschrijven

Wij schrijven wervende, maar ook aantrekkelijke zakelijke teksten voor onder andere nieuwsbrieven, flyers, magazines, websites en advertenties. We worden gevraagd voor alleen het produceren van de teksten, maar realiseren vaak ook de totale productie. Als we de kennis daarvoor niet zelf in huis hebben, dan putten we uit ons netwerk.

Van een goed boek tot aansprekende websites

II.

Media

Elk bedrijf ziet zich graag in de media terug. Maar uw persberichten verdwijnen in de prullenbak? Wij zorgen er voor dat er aandacht voor uw boodschap is. Wij noemen dat redactionele communicatie.

Wij kennen de kracht van de media

III.

Communicatie

Elk bedrijf is uniek. Wij helpen u bij het benoemen van wat uw onderneming nu écht bijzonder maakt en op welke wijze u dat de buitenwacht moet laten weten. Kortom, communicatie op basis van een doortimmerde strategie.

Communiceren met een strategie

Ons team

Bij Ouwerkerk Tekst & Advies draait alles om de inhoud. En dat zie je terug bij de mensen die bij of voor ons werken.

Hans Ouwerkerk

is eigenaar van het tekst- en adviesbureau. Als geen ander kent hij de wereld van bouwen en wonen.

Hij vindt het heerlijk om van taaie rapportages, heldere en leesbare stukken te maken. Maar ook is hij onder andere voor flink wat mensen de ghostwriter voor columns en opinies. In zijn vrije tijd gaat hij met zijn vrouw en twee dochters graag naar het theater en uit eten. En dat laatste loopt Hans samen met zijn hond Yara in het bos er weer van af.

Lees meer

Lex Bijl

is mede-eigenaar van Sold. en binnen het bureau de creative zoals dat zo mooi heet.

Bijl heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Een stijl die onze opdrachtgevers aanspreekt. Behalve op zijn werk is hij trots op zijn gezinnetje en staat hij graag op de lange latten. Een hobby overigens waar wij hier op het bureau niet allemaal even gelukkig mee zijn.

Lees meer

Robbert Roos

is de alleskunner bij Ouwerkerk Tekst & Advies en met zijn kennis en ervaring de rechterhand van. zoals dat zo mooi heet.

Zo schrijft Robbert niet alleen verkoopteksten, maar is hij ook altijd nauw betrokken bij uitgaves voor opdrachtgevers zoals Kantoor vol Energie en het programma Sneller en Beter naar Nul op de Meter. En als Robbert niet aan het schrijven is, dan dicht hij. Want hij is ook nog eens de Stadsdichter van Zoetermeer.

Lees meer

Marit Nikerk

is bij ons de ‘krantendame’. Zij houdt zich vooral bezig met Bureau MediaWise.

Het bedrijfsonderdeel van Ouwerkerk Tekst & Advies waar we de productie van vier huis-aan-huiskranten hebben ondergebracht. Marit is als contentmanager dagelijks met deze kranten in de weer. Ze stuurt de freelancers aan, zet alle kopij op de pagina’s, maar schrijft zelf ook veel en vooral graag. En in haar vrije tijd speelt ze toneel en produceert zij musical- en theatervoorstellingen.

Lees meer

Bart van der Spek

Is bij ons inhoudelijk verantwoordelijk voor de weekbladen Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier.

Voordat hij bij ons kwam was Bart al werkzaam in de regionale journalistiek in met name Den Haag. En wanneer hij niet aan het werk is, is hij bij zijn vriendin, bij vrienden, uit eten of op de tennisbaan. Ondanks duizenden uitgegeven euro’s is hij nog steeds geen nieuwe Richard Krajicek. Hoewel wij zijn humor wel wat op de aces van 'Kraaij' vinden lijken: hard en direct. Kortom, een blijver.

Lees meer

Helene Ouwerkerk

is inderdaad de vrouw van maar vooral ook de initiatiefnemer van Theater in Tekst, net als Bureau MediaWise een bedrijfsonderdeel van Ouwerkerk Tekst & Advies.

Hélène ademt theater, het is haar passie. En dit combineert zij met haar aansprekende schrijfstijl. Theater in Tekst werkt voor theaters, toneel- en musicalgezelschappen en producenten. Als Hélène niet aan het werk is, is zij vooral aan het koken. Of ze wandelt met de hond of doet leuke dingen met haar twee dochters.

Lees meer

Annemarie de Vries

is de vliegende keep bij Ouwerkerk Tekst & Advies. Bij ons loopt zij de gaten dicht.

Of het nu gaat om het schrijven van een inhoudelijk journalistiek verhaal of het redigeren van (website) teksten. Annemarie draait haar hand er niet voor om. Die vaardigheid zorgt ervoor dat Annemarie zich met tal van werkzaamheden op het bureau kan bezighouden. En dat doet ze dan ook graag. In haar vrije tijd staat Annemarie elke winter graag en veel op de lange latten.

Lees meer

Sorry, maar je browser is dusdanig verouderd dat deze website waarschijnlijk niet goed wordt weergegeven. Probeer een nieuwere versie van je huidige browser of een andere browser te installeren