Ons bureau

Ouwerkerk Tekst & Advies is een fullservice communicatiebureau.

Tekstschrijven · Media · Communicatie

Als het om de inhoud gaat.

Wij verzorgen de teksten voor uw project en creëren complete uitgaves in de vorm van fraai vormgegeven boeken, brochures, websites en meer.

Wij werken nauw samen met uitstekende vormgevers en websitebouwers, die uw wensen vertalen naar een bijzonder eindproduct. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij al uw communicatievraagstukken. Zowel voor uw interne als externe communicatie-uitingen kunt u bij ons terecht.

Onze aanpak

I.

Tekstschrijven

Wij schrijven wervende, maar ook aantrekkelijke zakelijke teksten voor onder andere nieuwsbrieven, flyers, magazines, websites en advertenties. We worden gevraagd voor alleen het produceren van de teksten, maar realiseren vaak ook de totale productie. Als we de kennis daarvoor niet zelf in huis hebben, dan putten we uit ons netwerk.

Van een goed boek tot aansprekende websites

II.

Media

Elk bedrijf ziet zich graag in de media terug. Maar uw persberichten verdwijnen in de prullenbak? Wij zorgen er voor dat er aandacht voor uw boodschap is. Wij noemen dat redactionele communicatie.

Wij kennen de kracht van de media

III.

Communicatie

Elk bedrijf is uniek. Wij helpen u bij het benoemen van wat uw onderneming nu écht bijzonder maakt en op welke wijze u dat de buitenwacht moet laten weten. Kortom, communicatie op basis van een doortimmerde strategie.

Communiceren met een strategie

Ons team

Bij Ouwerkerk Tekst & Advies draait alles om de inhoud. En dat zie je terug bij de mensen die bij of voor ons werken.

Hans Ouwerkerk

is eigenaar van het tekst- en adviesbureau. Als geen ander kent hij de wereld van bouwen en wonen.

Hij vindt het heerlijk om van taaie rapportages, heldere en leesbare stukken te maken. Maar ook is hij onder andere voor flink wat mensen de ghostwriter voor columns en opinies. In zijn vrije tijd gaat hij met zijn vrouw en twee dochters graag naar het theater en uit eten. En dat laatste loopt Hans samen met zijn hond Yara in het bos er weer van af.

Lees meer

Lex Bijl

is mede-eigenaar van Sold. en binnen het bureau de creative zoals dat zo mooi heet.

Bijl heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Een stijl die onze opdrachtgevers aanspreekt. Behalve op zijn werk is hij trots op zijn gezinnetje en staat hij graag op de lange latten. Een hobby overigens waar wij hier op het bureau niet allemaal even gelukkig mee zijn.

Lees meer

Robbert Roos

is de alleskunner bij Ouwerkerk Tekst & Advies en met zijn kennis en ervaring de rechterhand van. zoals dat zo mooi heet.

Zo schrijft Robbert niet alleen verkoopteksten, maar is hij ook altijd nauw betrokken bij uitgaves voor opdrachtgevers zoals Kantoor vol Energie en het programma Sneller en Beter naar Nul op de Meter. En als Robbert niet aan het schrijven is, dan dicht hij. Want hij is ook nog eens de Stadsdichter van Zoetermeer.

Lees meer

Marit Nikerk

is bij ons de ‘krantendame’. Zij houdt zich vooral bezig met Bureau MediaWise.

Het bedrijfsonderdeel van Ouwerkerk Tekst & Advies waar we de productie van vier huis-aan-huiskranten hebben ondergebracht. Marit is als contentmanager dagelijks met deze kranten in de weer. Ze stuurt de freelancers aan, zet alle kopij op de pagina’s, maar schrijft zelf ook veel en vooral graag. En in haar vrije tijd speelt ze toneel en produceert zij musical- en theatervoorstellingen.

Lees meer

Nina van Katwijk

is de benjamin bij ons op kantoor. Net afgestudeerd heeft zij wel al haar eigen plekje bij ons veroverd.

Nina houdt zich vooral bezig met de huis-aan-huiskranten die wij als bureau wekelijks produceren. Zo zorgt zij er niet alleen voor dat de kopij van correspondenten en lezers op de juiste wijze in de krant komt maar schrijft ze ook nog veelvuldig zelf een artikel. Ook is Nina thuis in het maken van videoregistraties. En als ze niet aan het werk is leest ze graag of spreekt ze af met vriendinnen.

Lees meer

Helene Ouwerkerk

is inderdaad de vrouw van maar vooral ook de initiatiefnemer van Theater in Tekst, net als Bureau MediaWise een bedrijfsonderdeel van Ouwerkerk Tekst & Advies.

Hélène ademt theater, het is haar passie. En dit combineert zij met haar aansprekende schrijfstijl. Theater in Tekst werkt voor theaters, toneel- en musicalgezelschappen en producenten. Als Hélène niet aan het werk is, is zij vooral aan het koken. Of ze wandelt met de hond of doet leuke dingen met haar twee dochters.

Lees meer

Annemarie de Vries

is de journalist bij Ouwerkerk Tekst & Advies. Zo is zij bij ons verantwoordelijk voor de Delftse Post die in Delft en omgeving verschijnt.

Het is één van de vier huis-aan-huisbladen die wij elke week weer opnieuw in opdracht van de Persgroep maken. Er gebeurt weinig in Delft wat Annemarie niet in de gaten heeft. Behalve het aansturen van freelancers en fotografen schrijft ze ook veel. Omdat ze sportief is aangelegd interviewt ze wekelijks wel een sporter. In haar vrije tijd staat Annemarie elke winter graag en veel op de lange latten.

Lees meer

Marijke Helsloot

werkt voor Indebuurt en heeft met Kattebel Teksten haar eigen tekstbureau, maar doet zo nu en dan nog wel iets voor Ouwerkerk Tekst & Advies.

Gelukkig maar want ze heeft een gouden pennetje als het gaat om het schrijven van ronkende verkoopteksten voor te koop staande woningen. Marijke kijkt naar de foto’s en de plattegrond en de teksten vloeien als vanzelf uit ‘haar pen’. In haar vrije tijd kan ze zich vooral verliezen in haar wekelijkse bootcamp.

Lees meer

Marjolein van Eden

Heeft zoals ze zelf altijd zegt een rechterhersenhelft die overuren draait. Komt dat even mooi uit.

Voor ons bureau helemaal perfect want de explosie aan creativiteit wat daarvan het gevolg is, gebruikt zij in de teksten die ze voor onze opdrachtgevers schrijft. Buiten haar werk als tekstredacteur is ze in haar vrije tijd veel aan het tekenen en houdt ze van hardlopen. Maar nog meer houdt ze van haar gezin: een man en drie kinderen.

Lees meer

Sorry, maar je browser is dusdanig verouderd dat deze website waarschijnlijk niet goed wordt weergegeven. Probeer een nieuwere versie van je huidige browser of een andere browser te installeren