Volop in beweging

Een visiedocument voor de Vereniging van Waterbouwers

We werkten aan:

  • strategie
  • content
  • design

De Vereniging van Waterbouwers is dé werkgevers- en ondernemersorganisatie voor aannemers & dienstverleners in de waterbouw. De organisatie is al bijna sinds de oprichting van Ouwerkerk Tekst & Advies in 2008 klant bij ons.

De werkzaamheden die wij voor de vereniging verrichten variëren van het schrijven van teksten voor de website tot het realiseren van de Waterbouwer, het verenigingsblad van de Waterbouwers. Hierbij verzorgen wij zowel de inhoud als de vormgeving.

Waterbouwkompas

Naast deze uitingen had de vereniging ook behoefte aan een soort van jaarverslag. We schrijven nadrukkelijk een soort van omdat de vraag was een boekje te maken waarin aandacht zou zijn voor wat de verschillende commissies binnen de vereniging in het jaar daarvoor had gedaan.

De aanpak die wij hebben voorgesteld betrof een boekje waarin op basis van het voorliggende jaar vooral vooruit zou worden gekeken. Centraal stond de vraag hoe de sector dacht over de ontwikkelingen op terreinen, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, onderwijs en nautische zaken.

Interviews met verschillende medewerkers van de vereniging geven de organisatie letterlijk een gezicht. En ook de leden van de werkgroepen die zich voor de vereniging op tal van onderwerpen inzetten, hebben in het Waterbouw Kompas een plek gekregen.

Door de verschillende onderwerpen op deze wijze aan te vliegen is het boekje vooral een inhoudelijk visiedocument geworden. Een boekje waarmee ook de buitenwacht een goed beeld krijgt van het reilen en zeilen van de Vereniging van Waterbouwers. “We zijn een sector die volop in beweging is”, zegt voorzitter Hendrik Postma in zijn voorwoord. Een beweging die ook nadrukkelijk in de vormgeving van het Waterbouw Kompas terugkomt.

Sorry, maar je browser is dusdanig verouderd dat deze website waarschijnlijk niet goed wordt weergegeven. Probeer een nieuwere versie van je huidige browser of een andere browser te installeren