Leerwerkbedrijf-erkenning

Stichting ECABO heeft Ouwerkerk Tekst & Advies onlangs officieel aangemerkt als Leerwerkbedrijf. Dit betekent dat MBO-leerlingen nu bij Ouwerkerk Tekst & Advies stage kunnen lopen. Het gaat dan specifiek om de opleidingen marketingmedewerker en assistent communicatiemedewerker. "Ik heb het altijd leuk gevonden om jonge mensen in het vak op te leiden", zegt Hans Ouwerkerk over zijn besluit om Leerwerkbedrijf te worden.

Ouwerkerk Tekst & Advies heeft twee stageplekken beschikbaar. "Naast het meedraaien in de reguliere bureauwerkzaamheden heb ik twee specifieke opdrachten voor de stagiaires. De marketingmedewerker moet een plan maken voor het vermarkten van het product Up to Date. Met dit product houden we voor mkb-bedrijven op abonnementsbasis websites actueel. De stagiaire kan zijn of haar tanden zetten in een plan om dit nog beter onder de aandacht van het midden- en kleinbedrijf te brengen. De assistent communicatie gaat zich op zijn of haar bezighouden met een boekje over netwerken", vertelt Ouwerkerk.

Register

Stichting Ecabo is een landelijke organisatie die bedrijven toetsen of deze geschikt zijn om als Leerwerkbedrijf in het register te worden opgenomen. "Het register wordt geraadpleegd door onderwijsinstellingen om leerbedrijven te vinden waar leerlingen het praktijkgedeelte van hun MBO-opleiding kunnen doorlopen", aldus Ecabo.

Behalve het Ecabo-register staan de stageplekken van Ouwerkerk Tekst & Advies nu ook op stagemarkt.nl. MBO-studenten die de opleidingen marketingmedewerker of assistent communicatiemedewerker volgen en op zoek zijn naar een uitdagende stageplek, kunnen nu bellen 079-8200255 of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Lees 7041 keer